Petica
Datum
Događanja
Secret Zagreb tours
Ove godine Fantastic Zagreb film festival donosi Vam jedno poptuno novo iskustvo Zagreba u suradnji s Ivom Sillom, autoricom bloga Secret Zagreb Walks!

Opsjednuti Zagreb ili Uspavani zmaj – koji god obilazak odabrali upoznat ćete drugačije lice Zagreba. Sa zmajevima, duhovima, vješticama i svim drugim bićima upoznat će vas Iva Silla, autorica bloga Secret Zagreb Walks koji je u vrlo kratkom vremenu okupio zaljubljenike u fantastično i povijesno.

Opsjednuti Zagreb vodi vas u opsjednute kuće, napuštena groblja, kraj kletvi i prikaza jer sve to ima beli Zagreb grad. Pridružite nam se u potrazi za davno zaboravljenim dušama koje još nemirno lutaju ulicama ovog grada. Prva zagrebačka tura duhova povest će vas kroz stari Zagreb u večernjim satima i otkriti vam najjezovitija mjesta i tajanstvene stanare ovog grada.

Uspavani zmaj otkrit će ti drevnu “reptilsku” predaju, saznat ćeš pokoju zanimljivu činjenicu o zagonetnom udruženju, naučiti o zagrebačkim ezoteričnim misterijima i razgledati isklesane zmije i zmajeve Zagreba. Nakon svega, ostaj u nadi da se uspavani zmaj neće probuditi baš tijekom tvog boravka u Zagrebu… Kažu da pod srednjovjekovnim Zagrebom postoje tuneli koji vode sve do do utvrde Medvedgrad na planini iznad grada. Duboko u tim tunelima, ukleta zmijska kraljica ljuborno čuva izgubljeno medvedgradsko blago. To je samo jedna od nebrojenih zagrebačkih zmijskih legendi.

Fantastic Zagreb vam ove godine donosi besplatne ture koje možete osvojiti na našim Facebook stranicama i dolaskom na naše projekcije. Vidimo se uskoro!

secret-zagreb-walks-header2

Sve vijesti