Petica
Datum
Fantastic 2015
Nezaboravnom projekcijom na prekrasnoj utvrdi Medvedgrad završio 5. FZFF!

3

Projekcijom kultnog klasika” Isijavanje”, u fantastičnoj atmosferi do posljednjeg mjesta ispunjene povijesne utvrde Medvedgrad, završio je jubilarni peti Fantastic Zagreb film festival! Nakon uzbudljivih devet dana vrhunske filmske zabave, do sada najuspješniju godinu, ljubitelji žanrovskog filma proslavili su partijem u režiji Yammat FM radija na zidinama hrvatskog spomenika kulture do ranih jutarnjih sati i tako na najljepši mogući način Fantasticu čestitali uspješnih pet godina.

webcover1

„Bilo je ovo naše najbolje izdanje do sada i zahvalni smo svim fanovima Fantastica što su nas podržali ovih pet godina i što zbog njih i s njima rastemo svake godine! Ovogodišnji prvi Europski žanovski forum je također protekao odlično, uz interes i iz Hrvatske i iz regije pa vjerujemo da smo i tu na pravom putu da u budućim izdanjima stvorimo platformu povezivanja naših filmaša s europskim i svjetskim filmskim stručnjacima koji će im pomoći u stvaranju njihovih žanrovskih priča. Hvala Bnetu i svim drugim našim sponzorima i partnerima na podršci i vjeri u ovaj projekt od prvog dana!“- izjavila je zadovoljna direktorica i su-osnivačica Fantastica, Mia Pećina.

Program ovogodišnjeg festivala pokazao se najboljim do sada, a svjetskim i europskim projekcijama prisustvovalo je više od trideset renomiranih svjetskih filmskih redatelja, producenata i sales agenata iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Švedske, Finske, Estonije, Poljske, SAD, Norveške i Švicarske koji su osim na filmske projekcije, u Zagreb stigli na prvi Europski žanrovski forum. U Zagrebu su ove godine po prvi put održana predavanja i panel diskusije o crowdfundingu, koprodukcije u regiji, kako prodati svoj film na međunarodnom tržištu i druge zanimljive teme, uz podršku HAVCa i Deska kreativne Europe – ured MEDIA.

„Jako sam zadovoljan rekacijom i odazivom gledatelja na ovogodišnji program i vjerujem da će i program za sljedeću godinu biti jednako dobar ako ne i bolji. Zahvaljujemo se i svim filmskim stručnjacima koji su ove godine posjetili Fantastic i vjerujemo kako će zasigurno barem jedan od projekata predstavljenih na pitchingu prvog EGF-a pronaći budućeg partnera u njima.” – rekao nam je artistic direktor i su-osnivač Fantastica, Stjepan Hundić.

tulum

U zanimljivim filmskim uspješnicama uživale su i brojne osobe iz društvenog života Hrvatske poput glumaca Janka Popovića Volarića, Edvina Liverića, televizijske voditeljice Ane Radišić, manekenke Kim Kosanović, vaterpolista Ante Vukičevića i Marka Martinića. Više od 50 uzbudljivih naslova među kojima i europske i regionalne premijere, i ove je godine potvrdilo veliki uspjeh najintrigantnijeg festivala žanrovskog filma u regiji, koji svojim programom ravnopravno parira svjetskim filmskim festivalima.

Fantastic-42

Fantastic-60

Sve vijesti